Links overslaan

Onze aanpak voor gebruikersadoptie

Stapt jouw organisatie over op een nieuwe online communicatietool zoals Cisco Webex, Microsoft Teams of Zoom? Of hebben jullie de tool al, maar wordt er niet optimaal gebruik van gemaakt? Nieuwe manieren van communiceren aanleren is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Aandacht voor gebruikersadoptie is dan ook van groot belang.

Met onze bewezen succesvolle methodiek helpen wij organisaties bij deze transitie van offline naar online en hybride communicatie. Brede gebruikersadoptie is essentieel om de maximale waarde uit de online communicatietool te kunnen halen voor jouw organisatie!

Overleg met een expert
videolessen learning connected-min

Wij begeleiden jouw medewerkers bij de adoptie van online communicatie

Tijdens het adoptietraject doorlopen we een drietal fases: denken, durven en doen. In de eerste fase bepalen we de strategie. Vervolgens geven we de medewerkers het vertrouwen om zelf aan de slag te gaan. De laatste fase richt zich op het activeren van de medewerkers om de live online communicatietools écht in te gaan zetten – passend bij hun eigen context – zodat ze het ook willen blijven gebruiken en het de gewenste meerwaarde oplevert voor de hele organisatie.

activeer je medewerkers
Meer over onze methodiek

De bouwstenen van het adoptieprogramma

quickscan

Quick scan

Een geautomatiseerde quickscan geeft inzicht in wat jouw organisatie nodig heeft. Op basis daarvan stellen we een programma op maat samen.

trainingsprogramma

Trainingsprogramma

Een selecte groep gebruikers krijgt interactieve live online training in kleine groepen. Zij hebben een leidende rol in de organisatie, de ‘early majority’. Uit de catalogus kies je zelf de trainingen, passend bij de doelstellingen.

Bekijk ons trainingsaanbod
projectmanagement

Project management

Een projectleider van Learning Connected begeleidt het proces en onderhoudt contact met de projectleider binnen jouw organisatie. De doelstellingen voor succes worden regelmatig besproken en indien nodig bijgestuurd.

toolbox

Toolbox

De medewerkers krijgen toegang tot een toolbox met handleidingen, opgenomen webinars en ander trainingsmateriaal dat wordt gedeeld na de trainingen en webinars. Zo kunnen gebruikers op elk moment raadplegen wat ze hebben geleerd.

webinars

Webinars

Alle gebruikers kunnen deelnemen aan de webinars. Elk adoptietraject start met een webinar om iedereen mee te nemen, gericht op de tool die jouw organisatie gebruikt. Gedurende de contractperiode worden er verdiepende webinars gegeven.

meten van succes

Meten van succes

Succes wordt gemeten op vier punten: gebruikersstatistieken, werknemers tevredenheid, bedrijfsresultaten en succesverhalen over de toepassing van jouw tool binnen de organisatie.

Meer informatie

Meten van succes

Het succes van de gebruikersadoptie wordt gemeten op vier punten.

Gebruik van analyses

We analyseren samen hoeveel en door wie de online communicatie tool(s) gebruikt worden met behulp van de analytics tool in jouw oplossing.

Bedrijfsresultaten

Welke invloed heeft de online communicatie tool op de productiviteit, kwaliteit en kosten? We bepalen samen welke resultaten voor jou belangrijk zijn om te meten.

Tevredenheid

Meet periodiek de tevredenheidsscores van werknemers, in combinatie met de gebruikscijfers geeft dit een compleet beeld.

Succesverhalen

Verzamel succesverhalen over hoe de online communicatie tool wordt gebruikt om problemen op te lossen en toegevoegde waarde te creëren.

Een aantal van onze klanten

Cisco official partner

Cisco SolutionsPlus Partner

Learning Connected is officieel Cisco SolutionsPlus Partner, en daar zijn wij trots op!

Dit betekent dat Cisco ons heeft aangemerkt als officiële partner om klanten te helpen bij de succesvolle gebruikersadoptie van producten van Cisco Collaboration, zoals Webex. Hoe pas je de online communicatietool optimaal toe binnen jouw organisatie, zodat je hier de maximale waarde uit haalt? Ons gepersonaliseerde en context-specifieke adoptietraject helpt organisaties bij succesvolle gebruikersadoptie.

Meer informatie

Oplossingen voor jouw sector

online communicatie zorg

Beeldbellen met cliënten of patiënten

Live online contact met cliënten of patiënten vraagt om andere vaardigheden. Naast de technische kennis zijn de benodigde soft skills online anders dan zorgprofessionals gewend zijn. Hoe structureer je een gesprek? Wat kun je doen als de patiënt emotioneel wordt aan de andere kant van het scherm? Hoe ga je om met een dominante partner? Hoe zorg je voor een veilig behandelklimaat? Hoe beëindig je het gesprek?

Ons aanbod voor de zorgsector

Studenten activeren in online lessen

Met name Microsoft Teams wordt op dit moment veelvuldig ingezet om leerlingen en studenten van zelfstudiemateriaal, opdrachten en video-instructies te voorzien. Maar het voorbereiden, organiseren en begeleiden van live online lessen met deze tools vraagt om andere vaardigheden dan in een fysieke setting. Daarbij gaat het niet alleen om de techniek maar juist om de communicatie, (groeps)dynamiek en interactie.

Ons aanbod voor het onderwijs
Trainingscatalogus Learning Connected - Nederlands (22)

Samenwerken op de online werkvloer

Haal jij al het maximale uit live online en hybride communicatie op de werkvloer? Hoe zorg je bijvoorbeeld voor efficiënte live online vergaderingen, geef je als manager leiding op afstand aan je team en maak je gebruik van hybride communicatie, als de ene medewerker wel op kantoor is maar de ander niet? Een greep uit de vraagstukken die binnen het bedrijfsleven spelen rondom online communicatie.

Ons aanbod voor het bedrijfsleven

Online communicatie optimaliseren

Ook in overheidsinstanties is online communicatie niet meer weg te denken. Digitaal samenwerken draagt bij aan een duurzamere organisatie en geeft antwoord op de vraag van de medewerker voor meer flexibiliteit. Om hun werk ook online efficient uit te kunnen voeren, hebben verschillende groepen in de organisatie daarbij verschillende vaardigheden nodig. Daarom bieden wij maatwerk.

Ons aanbod voor de overheidssector
6

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via één van de onderstaande opties. We helpen je graag!

Mail ons
Plan een gesprek
+31 (0)20 244 15 62