Links overslaan

Onze bewezen manier van succesvolle gebruikersadoptie

Maak je gebruik van live online communicatie tools – zoals Webex, Microsoft Teams of Zoom – binnen jouw organisatie? Dan is succesvolle gebruikersadoptie van groot belang, om hier de máximale waarde uit te halen. Met onze bewezen succesvolle methodiek helpen wij organisaties bij de transitie van offline naar online & hybride communicatie. Ben jij er klaar voor? 

Overleg met een expert
videolessen learning connected-min

Wij begeleiden jouw medewerkers bij de adoptie van online communicatie

De nieuwe standaard

In organisaties wordt – waar mogelijk – steeds meer gebruik gemaakt van live online en hybride communicatie, met alle voordelen van dien. Live online communicatie is efficiënter, kostenbesparend én duurzamer.

Online communicatie skills

Dat vraagt om live online communcatie skills. Dit gaat niet alleen om kennis over de technische mogelijkheden van de tool die jouw organisatie gebruikt, maar vooral om de soft-skills en hoe je de interactie met elkaar opzoekt in een online sessie. Structuur, interactie en variatie zijn key.

Context-gedreven

We bieden gepersonaliseerde focus voor verschillende doelgroepen met contextgedreven trainingen en cursussen. Immers, een arts die online patiënt-gesprekken voert heeft andere skills nodig dan een docent die online lesgeeft.

Activeer je medewerkers

Tijdens het adoptietraject doorlopen we een drietal fases: denken, durven en doen. In de eerste fase bepalen we de strategie. Vervolgens geven we de medewerkers het vertrouwen om zelf aan de slag te gaan. De laatste fase richt zich op het activeren van de medewerkers om de live online communicatietools écht in te gaan zetten – passend bij hun eigen context – zodat ze het ook willen blijven gebruiken en het de gewenste meerwaarde oplevert voor de hele organisatie.

activeer je medewerkers
Meer over onze methodiek

De bouwstenen van het adoptieprogramma

quickscan

Quick scan

Een geautomatiseerde quickscan geeft inzicht in wat jouw organisatie nodig heeft. Op basis daarvan stellen we een programma op maat samen. Bij een meerjarig contract wordt dit jaarlijks herhaald.

trainingsprogramma

Trainingsprogramma

Een selecte groep gebruikers krijgt interactieve live online training in kleine groepen. Zij hebben een leidende rol in de organisatie, de ‘early majority’. Uit de catalogus kies je zelf de trainingen, passend bij de doelstellingen.

Bekijk de trainingscatalogus
projectmanagement

Project management

Een projectleider van Learning Connected begeleidt het proces en onderhoudt contact de projectleider binnen jouw organisatie. De doelstellingen voor succes worden regelmatig besproken en indien nodig bijgestuurd.

toolbox

Toolbox

De medewerkers krijgen toegang tot een toolbox met handleidingen, opgenomen webinars en ander trainingsmateriaal dat wordt gedeeld na de trainingen en webinars. Zo kunnen gebruikers op elk moment raadplegen wat ze hebben geleerd.

webinars

Webinars

Alle gebruikers kunnen deelnemen aan de webinars. Elk adoptietraject start met een webinar om iedereen mee te nemen bij de start, gericht op de tool die jouw organisatie gebruikt. Gedurende de contractperiode worden er verdiepende webinars gegeven.

meten van succes

Meten van succes

Het succes van de gebruikers-adoptie wordt gemeten op vier punten: gebruikersstatistieken, werknemers tevredenheid, bedrijfsresultaten en succesverhalen over de toepassing van jouw tool binnen de organisatie.

Meer informatie

Meten van succes

Het succes van de gebruikersadoptie wordt gemeten op vier punten.

Gebruik van analyses

We analyseren samen hoeveel en door wie de online communicatie tool(s) gebruikt worden met behulp van de analytics tool in jouw oplossing.

Bedrijfsresultaten

Welke invloed heeft de online communicatie tool op de productiviteit, kwaliteit en kosten? We bepalen samen welke resultaten voor jou belangrijk zijn om te meten.

Tevredenheid

Meet periodiek de tevredenheidsscores van werknemers, in combinatie met de gebruikscijfers geeft dit een compleet beeld.

Succesverhalen

Verzamel succesverhalen over hoe de online communicatie tool wordt gebruikt om problemen op te lossen en toegevoegde waarde te creëren.

Als je medewerkers groeien, groeit je bedrijf ook.

online communicatie zorg

Beeldbellen met cliënten of patiënten

Live online contact met cliënten of patiënten heeft als voordeel dat je elkaar kan bereiken zonder dat je daarvoor hoeft te reizen. Ook kan live online de interactie, zoals zorg medewerkers dit gewend zijn tijdens een fysieke afspraak of behandeling, met de cliënt of patiënt zoveel mogelijk behouden blijven. Dit vraagt wel om andere vaardigheden. Naast de technische vaardigheden zijn zeker de soft skills online anders dan artsen gewend zijn. Hoe structureer je een gesprek? Wat kun je doen als de patiënt emotioneel wordt aan de andere kant van het scherm? Hoe ga je om met een dominante partner? Hoe zorg je voor een veilig behandelklimaat? Hoe beëindig je het gesprek?

Studenten activeren tijdens je online les

Met name Microsoft Teams wordt op dit moment veelvuldig ingezet om de studenten van zelfstudiemateriaal, opdrachten en video-instructies te voorzien. Maar het voorbereiden, organiseren en begeleiden van live online lessen met deze tools vraagt om andere vaardigheden dan in een fysieke setting. Daarbij gaat het niet alleen om de techniek maar juist om de communicatie, (groeps)dynamiek en interactie.

Regie, structuur, afwisseling en activerende werkvormen zijn hierbij essentieel. Door de juiste inzet van functionaliteiten en werkvormen in een live online les kan je leerlingen bereiken en actief betrekken bij de les. Zo wordt live online lesgeven écht leuk!

videolessen learning connected
learning on demand onderwijs

Online communicatie binnen jouw werkomgeving

Teamvergaderingen, werkoverleggen en zo nog vele andere werkzaamheden vinden niet langer face-to-face op locatie plaats, maar veelal live online in Webex, of een andere online tool. Haal jij al het maximale uit live online en hybride communicatie op de werkvloer?

Hoe zorg je bijvoorbeeld voor efficiente live online vergaderingen, geef je als manager leiding op afstand aan je team en houd je de prestaties op peil en maak je gebruik van hybride communicatie, als de ene medewerker wel op kantoor is maar de ander niet? Een greep uit de vraagstukken die binnen het bedrijfsleven spelen rondom live online communicatie.

Gepersonaliseerd aanbod

Het begeleiden van een online teamvergadering vraagt om andere skills dan het geven van een online productpresentatie. Een teammanager is meer gebaat bij een training over online vergaderen dan over online presenteren. Maar een salesmanager kan wellicht een training online presenteren heel goed gebruiken. Daarom bieden wij maatwerk.

Zo zorgen wij ervoor dat er voor iedere medewerker binnen jouw organisatie een passend leertraject is en de skills leert die nodig zijn om het maximale te halen uit het online werken en communiceren. We houden ook de laatste ontwikkelingen & trends in de gaten waar we nieuw aanbod voor ontwikkelen. Zo weet je ook dat jouw organisatie up-to-date blijft.

live online communicatie overheid

Een maatwerk programma

Kies welk adoptiepakket het beste bij jouw organistie past.

Xtra Small

 • Projectmanagement & quickscan 2 dagen
 • 3 webinars voor de hele organisatie
 • 4 trainingsprogramma’s (tot 80 deelnemers)

Small

 • Projectmanagement & quickscan 3 dagen
 • 3 webinars
 • 10 trainingsprogramma’s (tot 200 deelnemers)

Medium

 • Projectmanagement & quickscan 4 dagen
 • 6 webinars
 • 15 trainingsprogramma’s (tot 300 deelnemers)

Large

 • Projectmanagement & quickscan 5 dagen
 • 8 webinars
 • 20 trainingsprogramma’s (tot 400 deelnemers)

Xtra Large

 • Projectmanagement & quickscan 6 dagen
 • 12 webinars
 • 25 trainingsprogramma’s (tot 500 deelnemers)

Ben jij er klaar voor?

Werk met ons samen om gebruikers-adoptie tot een succes te maken.

Offerte aanvragen

Haal jij al het máximale uit jouw live online communicatie tool?

Live online communicatie tools leveren pas écht meerwaarde op voor jouw organisatie als alle medewerkers hiermee aan de slag gaan en weten hoe ze dit voor hun werk het beste in kunnen zetten. Uiteraard verschilt dat dus ook per functie en marktsegment. Werk met ons samen om gebruikers-adoptie tot een succes te maken. We komen graag met je in gesprek 💬

Ben jij klaar voor de toekomst van online leren en communiceren?

Overleg met een expert
learning on demand
Cisco official partner

Cisco SolutionsPlus Partner

Learning Connected is officieel Cisco SolutionsPlus Partner, en daar zijn wij trots op!

Dit betekent dat Cisco ons heeft aangemerkt als officiële partner om klanten te helpen bij de succesvolle gebruikersadoptie van Cisco Collaboration producten, zoals Webex. Hoe pas je de online communicatie tool optimaal toe binnen jouw organisatie, zodat je hier de maximale waarde uit haalt? Ons gepersonaliseerde en context-gedreven adoptietraject helpt organisaties bij de succesvolle gebruikersadoptie.

Meer over Cisco SolutionsPlus Partner

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via een van de onderstaande opties. We helpen je graag!

020 244 15 62
Mail ons
Chat met ons