Links overslaan
ROC Mondriaan

Live Online Onderwijs bij ROC Mondriaan

Learning Connected traint en ondersteunt al meer dan 10 jaar docenten die live online lesgeven. We hebben op verschillende scholen van ROC Mondriaan ruim 80 docenten opgeleid om online onderwijs aan te bieden. Deze docenten zijn getraind en gecertificeerd in het opzetten en uitvoeren van didactisch verantwoorde, interactieve en gestructureerde lessen.

Het organiseren en begeleiden van live online onderwijs vraagt veel van docenten. Het is meer dan beeldbellen en het tonen van een presentatie. Hoe zorg je voor structuur en hoe houd je de studenten betrokken bij de les? Regie, interactie en activerende werkvormen zijn hierbij de belangrijkste ingrediënten. Live online onderwijs is een prima alternatief of aanvulling op het klassikaal onderwijs, mits het doordacht wordt ingezet en uitgevoerd.

Live Online Leren (LOL) methodiek

We trainden de docenten van het ROC Mondriaan volgens onze Live Online Leren (LOL) methodiek. Deze live online kennis en communicatie vaardigheden zetten de docenten in om:

  •  Delen van de klassikale lessen live online aan te bieden in plaats van op school. Zo is het ook voor BBL-leerlingen haalbaarder om alle lessen te volgen in combinatie met hun werk;
  • Verkorte of maatwerk opleidingen aan te bieden aan werkenden die een deel van de opleiding online kunnen volgen en zo werk, school en privé beter kunnen combineren.
  • Leerlingen die stage lopen op afstand beter en regelmatiger te begeleiden;
  • Live online bijles te geven aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, o.a. op het gebied van Nederlands, Engels en rekenen;
  • Keuzedelen locatie overstijgend aan te bieden waardoor relatief kleine keuzedelen alsnog doorgang kunnen vinden.

Deze LOL docenten van ROC Mondriaan werkten al ‘corona-proof’ voordat het coronavirus bestond. Dit maakte de noodzakelijk vertaling van het lesprogramma naar live online lessen een stuk eenvoudiger.

Door de docenten de benodigde communicatie skills aan te leren heeft ROC Mondriaan zeker een stap voor op de concurrentie in een toekomst waarin live online onderwijs niet langer een trend zal zijn maar een serieus alternatief of aanvulling op het regulier onderwijs.

Meer weten over dit project of de live online trainingen die wij aanbieden? Neem contact met ons op! We denken met u mee en bespreken graag de mogelijkheden.

Geïnteresseerd? Stuur ons direct een berichtje!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Of bereik ons op een andere manier: Klik hier