Links overslaan

Vier de feestdagen met je remote team! 🎄❄

Het kan lastig zijn om in een feestelijke stemming te komen als je op afstand werkt van je collega’s. Maar er zijn natuurlijk genoeg manieren om toch in de feeststemming te komen, ook al werk je honderden kilometers verderop. Over een paar dagen is het Kerst wat zorgt voor gezelligheid, warme chocolademelk, ontspanning en dankbaarheid. Hier zijn een aantal ideeën om de feeststemming ook op afstand te creëren:

Houd het inclusief

Allereerst, houd er rekening mee dat niet iedereen Kerstmis viert. Wanneer je gebruik maakt van woorden als ‘feestelijk’, ‘vakantie’, ‘winter’, weet je zeker dat je niemand buitensluit die andere culturele of religieuze feestdagen viert in deze tijd, zoals bijvoorbeeld Hanukkah, Kwanzaa en Diwali.

Secret Santa 🤫🎅

In plaats van dat je elkaar mooie (of grappige) cadeau’s geeft, hebben wij een ander idee! Hoe vaak geef je jouw collega’s een echt compliment of vertel je hen wat je aan hen waardeert? Dit jaar zal je cadeau bestaan uit een blijk van waardering. Schrijf een naam op met een paar bijzondere woorden voor deze persoon en stop ze allemaal in een bak waar je een voor een een compliment uit haalt. Of schrijf bijvoorbeeld een leuke kaart!

Je virtuele achtergrond 💻☃

Misschien kun je wel een aantal mooie decoraties ophangen op jouw (thuis)werkplek. Bijvoorbeeld wat kaarsen, beeldjes, hulst of misschien wel een hele kerstboom. Het ziet er feestelijk en gezellig uit voor degene die jou online ziet en het zorgt er ook voor dat jijzelf in de feeststemming komt!

Online Eind van het jaar feest🎉

Het maakt niet uit welk online platform je gebruikt, maar langdurende, niet-interactieve “feestjes” op afstand worden al snel saai. Zorg ervoor dat deze interactief en leuk worden! Dit werkt het beste in kleinere groepjes, dus je moet wellicht teams opsplitsen. Hier een aantal feestelijke online spellen die er voor zorgen dat ook jouw feestje op afstand gezellig wordt!

  1. Raad het lied – Kerst/Winter editie: 1 punt voor iedere artiest en titel
  2. Quiz: Wie kent zijn collega’s het best? Bijvoorbeeld: wie drinkt het meeste koffie? Wie danst er graag op Shakira?
  3. Foute kersttruien wedstrijd: heeft geen toelichting nodig, toch? 😉
  4. Kom je bij me eten… op afstand: eet samen op afstand of kook zelfs samen. Gaat het ook eens ergens anders over dan werk.
  5. Tekenwedstrijd: gebruik de annotatietools en maak grappige creaties!

FIJNE FEESTDAGEN ALLEMAAL!