Links overslaan

Subsidie voor ondersteuning bij online onderwijs in het hoger onderwijs

Het onderwijs staat door de coronacrisis voor grote uitdagingen. Het kabinet stelt daarom subsidies beschikbaar voor het hoger onderwijs om een oplossing te bieden voor de huidige uitdagingen.

Hiermee kan het onderwijs doorgaan, zodat achterstanden zoveel mogelijk worden voorkomen en teruggedrongen. Met deze subsidie volg je bij ons een training of workshop voor o.a. het opzetten of verbeteren van online lessen en colleges, verbeter je de online communicatievaardigheden van de docenten en medewerkers of leer je hoe je een effectief online leertraject ontwerpt.

Voor iedere instelling in het hoger onderwijs is een subsidiebudget gereserveerd. Je kan de subsidie van 1 tm 28 februari aanvragen. Bekijk hier wat je moet doen om deze subsidie aan te vragen, of laat ons je hierbij helpen!

Onderwijs op afstand

Een van de grootste uitdagingen binnen het onderwijs is het verzorgen van de online lessen. Onderwijsinstellingen zetten alles op alles om de lessen online te continueren en tegelijkertijd de kwaliteit van het onderwijs op peil te houden. Maar, dat is een flinke uitdaging. Online lesgeven verschilt in veel opzichten van fysiek lesgeven. Hoe houdt je studenten betrokken en zorg je voor een goed leerrendement, ook op afstand? Hoe zoek je de interactie met je studenten op? En hoe houd je de regie en structuur in een les, ook bij grote groepen?

Online lessen verlopen vaak nog chaotisch, ongeorganiseerd, kunnen soms erg lang duren, of zijn saai en weinig effectief. Het structureren van een les en het vasthouden van online studenten vraagt om meer dan beeldbellen en het tonen van een presentatie. Het vraagt om nieuwe vaardigheden, zowel technisch als didactisch. Naast de technische know-how spelen regie, structuur en activerende werkvormen een belangrijke rol.

Wij helpen je graag!

Wij helpen je natuurlijk graag bij het opzetten en/of verbeteren van het online onderwijs. Ons aanbod bestaat uit workshops, trainingen en opleidingen. Het is uiteraard mogelijk om een combinatie van trainingen te maken om zo tot een maatwerktraject te komen dat het beste aansluit bij de situatie. Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de subsidie? Ook hier helpen we je graag bij.

Een greep uit ons aanbod:

  • Introductieworkshop live online communiceren (via Zoom, Webex, MS Teams, Adobe, etc.)
  • Basistraining live online lesgeven
  • Gecertificeerd Live Online (LOL) Docent
  • Workshop ontwerp een online leertraject in 5 stappen
  • Workshop inhoudelijke kennisclips maken

Ons complete aanbod gericht op het hoger onderwijs vind je in deze brochure. Heb je interesse? We bespreken graag de mogelijkheden met je. Laat een bericht achter of bel ons op 020 244 15 62.

Onze klanten en projecten in het onderwijs

Learning Connected is al jaren gespecialiseerd in online communicatie en lesgeven. We ontwikkelden onze eigen Live Online Leren (LOL) methodiek die succesvol door verschillende onderwijsinstellingen wordt ingezet, o.a. bij…

Download de brochure