Skip links

Samenwerken aan Positieve Gezondheid

Learning Connected organiseerde samen met ROC Mondriaan, de Haagse Hogeschool en de praktijkorganisaties Kessler Stichting en Stichting Anton Constandse een online congres Positieve Gezondheid voor MBO en HBO studenten. De kick-off stond al gepland, toen Covid-19 roet in het eten gooide. Maar waar een wil is, is een weg. Learning Connected heeft samen met deze partners van Spoor 22 de introductie alsnog uitgevoerd, maar dan online!

Project positieve gezondheid binnen de zorg

De samenwerking tussen Learning Connected en ROC Mondriaan bestaat al lang. Een van de trajecten waarin deze samenwerking tot uiting komt is Spoor 22. Een traject waarin we – door de inzet van innovatieve oplossingen en het zoeken van nieuwe samenwerkingsverbanden- zowel het onderwijs als de zorg blijvend verbeteren.

Een mooi project onder Spoor 22 waarbij het onderwijs (de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan) en de praktijk (de Kessler Stichting en Stichting Anton Constandse) echt de handen ineen slaan is het project Positieve Gezondheid. HBO studenten en MBO leerlingen die samen optrekken tijdens hun stage en samenwerken om het thema Positieve Gezondheid handen en voeten te geven binnen de zorg. Samen op zoek gaan naar mogelijkheden om bewoners te helpen bewuster en gezonder te leven.

Live Online Kick-off

Door het coronavirus kon er geen fysieke kick-off plaatsvinden. Gelukkig konden we snel met deze partners van spoor 22 een alternatief bedenken: een online introductie! Samen met docenten van de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan en de betrokken praktijkopleiders is er een mooie sessie opgezet voor de beoogde stagiaires. Tijdens de sessie maakten de leerlingen kennis met de begeleiders, het concept van positieve gezondheid en met elkaar. Met een heuse actieve live online workout en een wedstrijd voor de beste slogan haalden we alles uit de kast om de studenten enthousiast te krijgen voor dit project.

Enthousiaste leerlingen

En met succes! Veel van de aanwezige studenten hebben inmiddels hun stage bij Kessler of Constance verlengd. Ze hebben aangegeven graag mee te werken aan dit mooie project. Komend schooljaar gaan deze leerlingen echt aan de slag om de bewoners van deze zorginstellingen te helpen bij het aanleren van een gezondere leefstijl. Hoewel het reguliere onderwijs volgend jaar weer mondjesmaat wordt opgepakt is inmiddels besloten dat een groot deel van dit project live online gaat plaatsvinden. De begeleiding, gastcolleges, contact met elkaar, en het presenteren van hun onderzoeksopzet, aanpak en uiteindelijke resultaten worden live online uitgevoerd.

Meer weten over het online congres Positieve Gezondheid? Neem dan contact met ons op! We vertellen je graag meer.

Leave a comment