Skip links

Live Online Leren bij Zorgonderwijsvernieuwers

Kortgeleden vond het Zorgonderwijsvernieuwers – Breinbrekers in Zorgonderwijs evenement plaats. Dit evenement werd georganiseerd door Bohn Stafleu van Loghum, de grootste uitgever voor de zorg in Nederland. Tijdens dit evenement werd in verschillende lezingen en masterclasses onderzocht hoe de digitalisering invloed heeft op het zorgonderwijs. ‘Wat betekent dit voor jouw praktijk?’ ‘Welke trends kun je verwachten?’ ‘Welke skills zijn belangrijk voor de zorgprofessionals van morgen?’ Deze vragen en verschillende antwoorden hierop kwamen tijdens de verschillende lezingen en masterclasses aan bod. Study2Go en Learning Connected verzorgde ook één van deze masterclasses.

Tijdens onze masterclass zijn we ingegaan op online didactische modellen in de 21e eeuw. In deze workshop nam Anoeska de deelnemers eerst mee in verschillende leertheorieën en leermodellen, waarna er samen met de deelnemers werd ontdekt wat de LOL-methodiek nu eigenlijk inhoudt. Vervolgens kregen de deelnemers ook nog een stukje live online les van Hester en Birgit, die op afstand lesgaven.  Aan het einde van de workshop gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over alle nieuwe kennis die ze tijdens de masterclass hadden opgedaan. Hoe konden ze dit nu meenemen in de onderwijssituatie binnen hun organisatie?

De masterclass was een enorm succes. De LOL-methodiek maakte de deelnemers benieuwd naar de toepassingen van live online leren binnen hun eigen organisatie. Zo werd ook op de gangen nog druk nagepraat. Kortom, een geslaagde dag en we nodigen iedereen nog een keer uit om zelf te ervaren hoe het is om een Live Online Les te volgen in ons klaslokaal.

Leave a comment

Live Online (LOL) Coach

Ben jij coach, therapeut of begeleider? Zoek je naar effectieve mogelijkheden om jouw coaching
vaardigheden ook online aan te bieden? Of begeleid jij je cliënten, studenten of medewerkers al
regelmatig ‘op afstand’ maar wil je daar nog beter in worden?  


Word dan live online coach! Na het volgen van deze online training ben je klaar om zelfstandig
effectieve live online coaching sessies voor te bereiden en uit te voeren, waarbij een veilig
leerklimaat en de interactie voorop staan.

Live Online Leren (LOL) moderator

                                                           

Ben je gevraagd om als online gastheer of host sprekers en deelnemers te ondersteunen en begeleiden in een online trainingssessie, seminar of webinar? Ga jij binnenkort live online sessies begeleiden? Leer dan nu alle online technische en communicatie-skills die je als online host gebruikt om van iedere sessie een succes te maken.


De inzet van live online communicatiemiddelen is relatief nieuw en voor zowel deelnemers als
presentatoren best spannend. Een goede moderator zorgt voor een veilige leeromgeving waar zowel
deelnemers als de presentator weten wat er van hen verwacht wordt en de ondersteuning en hulp
krijgen die ze nodig hebben.


Na het volgen van deze online training ben je klaar om zelfstandig een online sessie op te starten en
de presentatoren en deelnemers optimaal te ondersteunen tijdens deze nieuwe leerervaring!

Gecertificeerd LOL Spreker

LOL-Docent