Skip links

Effectief Live Online Lesgeven

In een mooi artikel in de Volkskrant schrijft Jos Fransen (Lector teaching, learning & technology aan Hogeschool Inholland) dat online onderwijs méér is dan je vaste les afdraaien voor de camera.

Al jaren lang verwachten we dat technologie een grote impact zal hebben op het onderwijs. Heeft de coronacrisis een extra zetje in de goede richting gegeven? Fransen vertelt: “Bij de start van het nieuwe studiejaar moeten we concluderen dat technologie weliswaar onontkoombaar is geworden, maar dat het onderwijs zelf nauwelijks veranderd is. Veel docenten geven online onderwijs zoals zij dat pre-corona face to face deden. Dat blijkt niet altijd effectief, en zeker niet efficiënt.”

Ook wij zien dat inmiddels alle onderwijsinstellingen zijn gestart met de inzet van verschillende programma’s om onderwijs op afstand te bieden. Maar het live online contact en de interactie met studenten blijft lastig. Vooral het lesgeven aan grote groepen wordt nog maar beperkt toegepast. Hoe ga je hier als onderwijsinstelling mee om?

 

“Als we de noodzakelijke herinrichting van het onderwijs aangrijpen om ook het leertraject te herontwerpen en activerend te maken, zetten we een grote stap richting het onderwijs van de toekomst.” – Jos Fransen

 

Gelukkig is dit al sinds 2012 onze expertise. Wist jij al dat Learning Connected kan helpen bij….

  • Het effectief inzetten van de live online communicatie mogelijkheden van de tool die jij nu al gebruikt (Microsoft teams, Zoom, Webex Teams, noem het maar op!)
  • Het in elkaar zetten van een inhoudelijk effectieve live online les
  • Het behouden van regie en structuur in jouw sessie/les
  • Het kiezen en gebruiken van interactieve werkvormen, ook voor een groot publiek!
  • Het voorbereiden & uitvoeren van een live online les: waar moet je allemaal op letten?

 

Bekijk de training Effectief Live Online Lesgeven

Leave a comment