Skip links

Live online lesgeven met Microsoft Teams

Digitaal onderwijs

Effectief live online lesgeven

Door de coronacrisis hebben wij het live online cursusaanbod van Learning Connected aangepast. Zo willen wij met name de mensen die werken in het onderwijs de kans bieden zo snel mogelijk de communicatie met studenten weer op te pakken.

De coronacrisis vraagt om creatieve oplossingen en nieuwe vormen van lesgeven. Er zijn gelukkig veel online tools voorhanden die hiervoor kunnen worden ingezet. Alle onderwijsinstellingen zijn inmiddels gestart met de inzet van verschillende programma’s om het onderwijs deels op afstand te kunnen blijven bieden. Met name Microsoft Teams wordt op dit moment veelvuldig ingezet om de studenten van zelfstudiemateriaal, opdrachten en video-instructies te voorzien.

Maar het live online contact met studenten blijft lastig. Vooral het echte lesgeven aan grotere groepen wordt nog maar beperkt toegepast en de ervaringen hiermee zijn niet altijd even positief.

Online sessies verlopen vaak chaotisch, ongeorganiseerd, kunnen soms erg lang duren, of zijn saai en weinig effectief.

Het structureren van een sessie en het vasthouden van je online studenten vraagt om meer dan beeldbellen en het tonen van een presentatie. Het organiseren en begeleiden van live online sessies via Microsoft Teams -of ieder andere live online communicatietool- vraagt om nieuwe vaardigheden. Regie, structuur, interactie en activerende werkvormen zijn hierbij key. En dit is al meer dan 10 jaar de expertise van Learning Connected.

Wil je dat jouw docenten het zelfvertrouwen, de kennis en kunde hebben om effectief live online lessen via Microsoft Teams te geven?  Schrijf ze dan in voor deze live online training, bestaande uit 3 sessies van 2 uur. Samen met collega’s uit het onderwijs volgen zij in kleine groepen deze interactieve training.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
✓ Waarin verschilt online groepen begeleiden van klassikaal groepen begeleiden?
✓ Welke live online communicatiemogelijkheden biedt Microsoft Teams?

✓ Welke technische en interactieve mogelijkheden heb je als docent tot je beschikking?
✓ Hoe zet je inhoudelijk een effectieve live online sessie in elkaar?
✓Hoe hou je de regie en hoe zorg je voor structuur tijdens je sessie?

✓ Hoe zorg je voor voldoende interactie en activerende werkvormen, ook bij een groter publiek?
✓ Hoe bereid je een live online sessie voor?
✓ Waar let je op tijdens het uitvoeren van een live online sessie?

Na het volgen van deze live online training zijn ook jouw docenten echt klaar om zelfstandig effectieve en live online lessen voor te bereiden en uit te voeren.

 

Wil je meer weten over deze cursus of je aanmelden? Neem contact met ons op!