Skip links

Workshop live online gesprekken met patiënten

€125,-

Workshop Live online gesprekken met patiënten 

Is het voor jou niet meer mogelijk om gesprekken met patiënten in de spreekkamer te laten plaats vinden, maar gebeurd dit nu online via beeldbellen en geluid? Er zijn veel voordelen aan live online behandelen en zorg verlenen, mits je de interactie van een face to face behandeling kunt toepassen. In deze workshop leer je hoe je op een interactieve en effectieve manier kunt beeldbellen met patiënten.

In deze workshop ga je in 2 uur – onder leiding van een ervaren expert in online communicatie – aan de slag met het opzetten, voorbereiden en uitvoeren van live online gesprekken met patiënten.

Leerdoelen

Na afloop van deze workshop ben je in staat om…

 • De overeenkomsten en verschillen tussen offline en online gespreksvoering te benoemen
 • Een live online patiëntgesprek voor te bereiden
 • Technische en interactieve mogelijkheden van een live online sessieruimte te benoemen en toe te passen
 • Te zorgen voor structuur en een veilig klimaat in een live online arts-patiënt gesprek

Deze workshop bestaat uit 1 live online sessie van 2 uur en na afloop van de workshop ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

LOL-academy

De live online sessies volg je via de LOL-academy. Dit het opleidingsplatform van Learning Connected, waar we al onze kennis over live online communiceren hebben gebundeld. Wanneer je een training of workshop bij ons volgt, krijg je in de LOL-academy als deelnemer toegang tot:

 • Alle handleidingen & instructies over live online communiceren
 • Informatie over de training of workshop en opdrachten waar je zelf mee aan de slag kunt
 • Een agenda met aankomende sessies, zodat je snel en makkelijk kunt deelnemen.
 • Contactgegevens van jouw LOL-collega’s via de Wall of Fame; zo kan je contact zoeken met iemand in jouw specialisme- of vakgebied om ideeën en tips uit te wisselen.

Wat ga je leren?

Live online in gesprek gaan met je patiënten heeft een hoop voordelen. In deze workshop leer je de overeenkomsten en verschillen te benoemen tussen offline en online gesprekvoering. Daarnaast leer je in deze workshop hoe je een online arts-patiëntgesprek goed voorbereid en hoe je tijdens het online patiëntgesprek structuur en interactie toepast door middel van communicatiemogelijkheden en tegelijkertijd een veilig klimaat creëert.

Je leert het meest door zelf te oefenen en te doen. Maak de workshop daarom extra leerzaam door te kiezen voor een variant met trainingsacteur. Een trainingsacteur kruipt in de rol van jouw patiënt zodat jij in een veilige omgeving kan oefenen met moeilijke gesprekssituaties. Klik in de tabbladen op ‘Oefen met een trainingsacteur’ voor meer informatie.

Tijdsinvestering & huiswerk

Deze workshop bestaat uit:

 • Een testsessie van 0,5 uur.
 • Een workshop sessie van 2 uur, in een groep van 5 tot 10 cursisten met een vaste trainer.
 • Tijdens de workshop sessie wordt je uitgenodigd om actief deel te nemen en stimuleren we inbreng van eigen casuïstiek.
 • Om je voor te bereiden op de workshop staan er zelfstudieopdrachten klaar. De zelfstudie bestaat uit het lezen van artikelen en/of het kijken van filmpjes en/of het uitvoeren van opdrachten. Reken hiervoor op ongeveer 1 uur zelfstudie als voorbereidingstijd.

Oefen met een trainingsacteur

Je leert het meest door zelf te oefenen en te doen. Maak de training daarom extra leerzaam door te kiezen voor een variant met trainingsacteur. Een trainingsacteur kruipt in de rol van jouw cliënt of patiënt zodat jij in een veilige omgeving kan oefenen met moeilijke gesprekssituaties.

 

Ben de Winter is trainingsacteur en werkt daarnaast al jaren als psychiatrisch verpleegkundige in de GGZ. Hij weet daarom als geen ander waar jij als arts of behandelaar mee te maken krijgt.

 

Tijdens een rollenspel oefen je met gesprekssituaties die jij moeilijk vindt. Dit klinkt misschien spannend, maar Ben zorgt voor een veilige en fijne sfeer waarin jij je op je gemak voelt om te oefenen. Na het rollenspel vindt er een nagesprek plaats waarin Ben relevante feedback geeft op basis van zijn ervaring en expertise. Hij kan zich goed inleven in de verschillende rollen, waardoor hij zowel vanuit de positie van de patiënt / cliënt als vanuit de hulpverlener feedback kan geven.

 

Een depressie, persoonlijkheidsstoornis, psychose, manische ontremming of agressie? Het vertolken van psychopathalogisch gedrag is Ben op het lijf geschreven. Ook voor andere gesprekssituaties kan je bij Ben terecht. Zo vraagt bijvoorbeeld het online begeleiden van patiënten en cliënten om andere vaardigheden. Hoe reageer je tijdens een videogesprek op iemand die verdrietig is, hoe breng je slecht nieuws over of hoe reageer je op agressiviteit? Kortom, met alle moeilijke gesprekssituaties valt te oefenen in een rollenspel!

Wat heb je nodig?

Alle bijeenkomsten worden gegeven in een live online leeromgeving. De sessies volg je via de computer. Van jou als cursist verwachten we een actieve deelname tijdens de sessies. Om deel te kunnen nemen heb je nodig:

 

 • Een computer of laptop met geluidskaart.
 • Bij voorkeur een werkende headset met microfoon en een webcam. Of anders een ingebouwde microfoon
 • Een stabiele internetverbinding, aangeraden wordt een vaste verbinding tussen de computer en de router.
 • Rechten om software op de PC te installeren en om instellingen van de audio te wijzigen. Mocht je willen meedoen vanaf je werklocatie en/of met een werkcomputer hou er dan rekening mee dat er mogelijk door de ICT-afdeling eerst gezorgd moet worden dat je de benodigde software mag installeren en dat je aan de sessie kunt deelnemen via een verbinding die overdracht van geluid en beeld over het internet toestaat!

Inschrijven

Nadat je de cursus hebt aangeschaft ontvang je een bevestigingsmail en een mail met de inloginstructies voor de live online (LOL) leeromgeving. In de leeromgeving is al het lesmateriaal beschikbaar waar je per direct onbeperkt toegang tot hebt. Tevens vragen we je om je in te schrijven voor een testsessie met één van onze trainers, waarin je wordt voorbereid op de eerste echte live online sessie. Tijdens deze testsessie zorgen we ervoor dat alle techniek goed werkt en dat je bekend bent met het live online klaslokaal zodat je zorgeloos aan de eerste les kunt deelnemen. Deze cursus gaat van start wanneer minimaal 5 cursisten zich hebben ingeschreven. Indien de cursus niet kan starten i.v.m. te weinig aanmeldingen zullen we je hierover z.s.m. per mail informeren en zullen we het aankoopbedrag binnen 30 dagen na annulering terugstorten

Wie zijn de trainers?

Maak kennis met onze trainers! Hester, Birgit, Sophie en Maret zijn gecertificeerde LOL-trainers en hebben al jaren ervaring met live online communicatie. Ze begeleiden je tijdens de trainingen en workshops en staan tussen de sessies door (of na afloop van een sessie) voor je klaar als je nog vragen hebt.

Hester Hooijen

LOL TRAINER

Sophie Smit

LOL TRAINER

Birgit Klapper

LOL TRAINER

Maret Achterberg

LOL TRAINER

Incompany

Wij kunnen al onze trainingen en workshop als incompany traject organiseren. We stemmen de training zoveel mogelijk af op de praktijk en de leerbehoeften. Via een online intake-vragenlijst brengen we jouw behoeften en voorkennis zo goed mogelijk in kaart, zodat we een training op maat kunnen aanbieden.

 

Daarnaast kunnen we ook breder begeleiden bij de transitie van offline naar online communicatie door middel van consultancy, het helpen ontwikkelen van een toolbox of begeleiding voor professionals op maat. En zo zijn er nog veel meer opties. We denken graag met je mee.

 

Het is mogelijk om deel te nemen aan onze training op basis van een open inschrijving (prijs per deelnemer). Voor een incompany training geldt een prijs per groep. Voor de groepsprijs rekenen wij 8 keer de prijs per deelnemer. Voor dit bedrag kunnen er 15 mensen deelnemen aan de groepstraining. Indien het vanwege organisatorische redenen wenselijk is om de groepsgrootte te verhogen dan kan dit in overleg. In dat geval worden er aparte prijsafspraken gemaakt.

 

M: info@learningconnected.nl

T: +31 (0)20 244 15 62

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste die een review achterlaat “Workshop live online gesprekken met patiënten”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name *

Review *

Voor wie?

Zorgprofessionals die hun patiënten de mogelijkheid willen bieden om op een veilige, verantwoorde wijze online gesprekken of therapie te volgen met echt live online contact. 

Live online sessies

Deze workshop bestaat uit 1 live online sessie van 2 uur

Prijs

De prijs van deze workshop is €125,- excl. BTW

 

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via een van de onderstaande opties. We helpen je graag!

020 244 15 62
Mail ons
Chat met ons