Skip links

Basistraining live online lesgeven in Microsoft Teams

In deze training leer je de basisvaardigheden om effectief les te geven in Microsoft Teams.
online lesgeven MS teams

Het onderwijs maakte door de coronacrisis in rap tempo de overstap naar online vormen van onderwijs. Er worden verschillende online programma’s ingezet om het onderwijs op afstand te kunnen blijven bieden. Vooral Microsoft Teams wordt op dit moment veelvuldig ingezet om studenten van zelfstudiemateriaal, opdrachten en video-instructies te voorzien.

Maar het live online contact met leerlingen en het lesgeven aan grote groepen blijft lastig. Hoe zorg je dat je snel op een interactieve en effectieve manier de lessen en het contact met studenten weer kunt oppakken? Leer het in onze Basistraining live online lesgeven met Microsoft Teams.

Houd ook online je studenten bij de les!

Het voorbereiden en uitvoeren van een live online les vraagt om andere didactische vaardigheden dan je gewend bent in een fysiek klaslokaal vol leerlingen. Regie, structuur, afwisseling, interactie en activerende werkvormen zijn hierbij essentieel. Door de juiste inzet van functionaliteiten en werkvormen in een live online les kan je leerlingen bereiken en actief betrekken bij de les. En dit is al meer dan 10 jaar de expertise van Learning Connected!

Het belangrijkste uitgangspunt van deze training is om jou als docent enthousiast te krijgen en te houden voor het gebruik van Microsoft Teams. Het accent tijdens de training ligt op het oefenen en inzetten van interactieve en activerende werkvormen in een live online les. Na afloop van de training ben je in staat om op een interactieve en vernieuwende manier met jouw vak bezig te zijn en online les te geven binnen Microsoft Teams.

Krijg echt plezier in het online lesgeven en zorg dat je jouw expertise ook online weet over te brengen op jouw studenten!

Topics

In de training, bestaande uit 3 sessies van 2 uur, behandelen we de volgende onderwerpen:

 Online communicatiemogelijkheden van Microsoft Teams
De houding en presentatie als docent
Voorbereiding van een inhoudelijk effectieve live online les
Structuur en regie behouden in een live online les
Technische en interactieve mogelijkheden in een live online les
Interactie en activerende werkvormen in (grote) groepen

Samen met collega’s volg je in een groep van max. 10 personen deze online training. Door het aantal docenten per groep klein te houden, heeft de training een hoge mate van interactie en is er ruimte om veel te oefenen. Het is dus geen training waaraan je onderuitgezakt deel kan nemen, maar je gaat zelf ook actief aan de slag met de stof en veel oefenen.

We stemmen de training zoveel mogelijk af op de praktijk en de leerbehoeften. Via een online intake-vragenlijst brengen we jouw behoeften en voorkennis zo goed mogelijk in kaart, zodat we een training op maat kunnen aanbieden.

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname.

 

Learning Connected heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van docenten die live online lesgeven. Zo trainden we bij ROC Mondriaan 80 docenten in het opzetten en uitvoeren van didactisch verantwoorde, interactieve en gestructureerde online lessen. Hoe we dat deden? Lees het hier. Heb je een andere vraag of ben je op zoek naar maatwerk? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te komen tot een passende oplossing voor jouw organisatie.

Ervaringen

“Je leert veel meer omdat je in het online klaslokaal beter kan concentreren dan in het fysieke klaslokaal, waar je veel geluid om je heen hebt.”

Student ROC Mondriaan

Ik wil deze training volgen!

Leuk dat je interesse hebt in de basistraining Live Online Lesgeven met Microsoft Teams! Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor de eerst volgende mogelijkheden om de training te volgen.

Tot snel!

Kosten: €375 excl. btw