Skip links

Online lesgeven met Microsoft Teams

Effectief live online lesgeven

Het onderwijs heeft door de corona crisis in rap tempo de overstap naar online vormen van onderwijs moeten maken. Er worden verschillende online programma’s ingezet om het onderwijs op afstand te kunnen blijven bieden. Vooral Microsoft Teams wordt op dit moment veelvuldig ingezet om studenten van zelfstudiemateriaal, opdrachten en video-instructies te voorzien. Maar het live online contact met leerlingen en het lesgeven aan grote groepen blijft lastig. Hoe zorg je dat je snel op een interactieve en effectieve manier de lessen en het contact met studenten weer kunt oppakken? Leer het in onze versnelde cursus Live Online lesgeven met Microsoft Teams.

Houd ook online je studenten bij de les!

Live online lessen sessies verlopen te vaak nog chaotisch, ongeorganiseerd of zijn saai en weinig effectief. Het structureren van een sessie en het vasthouden van studenten op afstand vereist meer dan beeldbellen en het tonen van een presentatie. Het organiseren en begeleiden van live online sessies via Microsoft Teams vraagt om nieuwe vaardigheden van jou als docent. Structuur en interactie zijn hierbij key. En dit is al meer dan 10 jaar de expertise van Learning Connected!

Tijdens deze online training zoomen we in op de belangrijke aspecten bij het opzetten en uitvoeren van online lessen via MS Teams. In de training maakt de docent kennis met de technische mogelijkheden in de online sessie ruimte, de mogelijkheid om documenten te delen en de chatfunctie. Maar nog belangrijker: in de training staat het effectief opzetten en begeleiden van een live online les centraal. Hoe houd je regie tijdens de sessie? En hoe zorg je middels activerende werkvormen voor voldoende interactie, zodat al je studenten betrokken blijven?

Krijg echt plezier in het online lesgeven en zorg dat je jouw expertise ook online weet over te brengen op jouw studenten!

Topics

In de training, bestaande uit 3 sessies van 2 uur, behandelen we de volgende onderwerpen:

✓ Waarin verschilt online groepen begeleiden van klassikaal groepen begeleiden?
✓ Welke live online communicatiemogelijkheden biedt Microsoft Teams?
✓ Welke technische en interactieve mogelijkheden heb je als docent tot je beschikking?
✓ Hoe zet je inhoudelijk een effectieve live online les in elkaar?
✓ Hoe hou je de regie en hoe zorg je voor structuur tijdens je les?
✓ Hoe zorg je voor voldoende interactie en activerende werkvormen, ook bij een groter publiek?
✓ Hoe bereid je een live online les voor?
✓ Waar let je op tijdens het uitvoeren van een live online les?

Je volgt deze interactieve live online training samen met collega’s uit het onderwijs in kleine groepen. Na het volgen van deze online training ben jij echt klaar om zelfstandig effectieve en live online lessen voor te bereiden en uit te voeren! 

Learning Connected heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van docenten die live online lesgeven. Zo trainden we bij ROC Mondriaan 80 docenten in het opzetten en uitvoeren van didactisch verantwoorde, interactieve en gestructureerde online lessen. Hoe we dat deden? Lees het hier. Heb je een andere vraag of ben je op zoek naar maatwerk? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te komen tot een passende oplossing voor jouw organisatie.

Ervaringen

“Je leert veel meer omdat je in het online klaslokaal beter kan concentreren dan in het fysieke klaslokaal, waar je veel geluid om je heen hebt.”
Student ROC Mondriaan

Ik wil deze training volgen!

Leuk dat je interesse hebt in de training Live Online Lesgeven met Microsoft Teams! Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor de eerst volgende mogelijkheden om de training te volgen.

Tot snel!

Kosten: €375 excl. btw