Skip links

Effectief Live Online Lesgeven

Effectief live online lesgeven

De coronacrisis vraagt om creatieve oplossingen en nieuwe vormen van lesgeven in het onderwijs. Er zijn gelukkig veel online tools voorhanden die hiervoor kunnen worden ingezet. Alle onderwijsinstellingen zijn inmiddels gestart met de inzet van verschillende programma’s om het onderwijs (deels) op afstand te kunnen blijven bieden. Maar het live online contact met studenten blijft lastig. Vooral het lesgeven aan grotere groepen wordt nog maar beperkt toegepast en de ervaringen hiermee zijn niet altijd even positief. Hoe ga je hier als onderwijsinstelling mee om? En hoe zorg je dat je snel op een interactieve en effectieve manier de lessen en het contact met studenten weer kunt oppakken? Leer het in onze versnelde cursus effectief live online lesgeven.

Hoe houd je online studenten bij de les?

Online sessies verlopen vaak chaotisch, ongeorganiseerd, kunnen soms erg lang duren, of zijn saai en weinig effectief. Het structureren van een sessie en het vasthouden van je online studenten vraagt om meer dan beeldbellen en het tonen van een presentatie. Het organiseren en begeleiden van live online sessies via Microsoft Teams, Webex Teams – of ieder andere live online communicatietool – vraagt om nieuwe vaardigheden van de docent. Regie, structuur, interactie en activerende werkvormen zijn hierbij key. En dit is al meer dan 10 jaar de expertise van Learning Connected.

Wil je dat jouw docenten het zelfvertrouwen, de kennis en kunde hebben om effectief live online les te geven? Schrijf ze dan in voor deze live online training, bestaande uit 3 sessies van 2 uur. Samen met collega’s uit het onderwijs volgen zij in kleine groepen deze interactieve training.

Topics

De volgende onderwerpen komen aan bod:
✓ Waarin verschilt online groepen begeleiden van klassikaal groepen begeleiden?
✓ Welke live online communicatiemogelijkheden bieden de verschillende tools?
✓ Welke technische en interactieve mogelijkheden heb je als docent tot je beschikking?
✓ Hoe zet je inhoudelijk een effectieve live online sessie in elkaar?
✓ Hoe houd je de regie en hoe zorg je voor structuur tijdens je sessie?
✓ Hoe zorg je voor voldoende interactie en activerende werkvormen, ook bij een groter publiek?
✓ Hoe bereid je een live online sessie voor?
✓ Waar let je op tijdens het uitvoeren van een live online sessie?

Na het volgen van deze live online training zijn ook jouw docenten echt klaar om zelfstandig effectieve en live online lessen voor te bereiden en uit te voeren.

 

Learning Connected heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van docenten die live online lesgeven. Zo trainden we bij ROC Mondriaan 80 docenten in het opzetten en uitvoeren van didactisch verantwoorde, interactieve en gestructureerde online lessen. Hoe we dat deden? Lees het hier. Heb je een andere vraag of ben je op zoek naar maatwerk? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te komen tot een passende oplossing voor jouw organisatie.