Brijder Verslavingszorg

Bekijk hieronder de video en krijg een indruk van LOL bij Brijder.
Binnenkort beschikbaar

Brijder is specialist in verslavingszorg en richt zich op het voorkomen en behandelen van verslaving met bijkomende problematiek en op het verbeteren van de kwaliteit van leven. Daarnaast verzorgt Brijder trainingen en voorlichting aan professionals. Huisartsen, POH-ers maar ook voor horecapersoneel en docenten. Hoe herken je verslaving? Hoe maak je het bespreekbaar? Via de online school van Brijder kunnen deze professionals op een baanbrekende wijze hun kennis en vaardigheden vergroten.

In de LOL-training ‘Verslaving en middelen; signaleren en reageren’ leren bijvoorbeeld huisartsen middelengebruik eerder signaleren en tijdig de juiste hulp te bieden of gericht door te verwijzen. In de live sessies heeft de huisarts direct contact met de trainer van Brijder en met collega’s. Deze sessies worden altijd gegeven aan het begin of eind van de dag, het prettigste voor de huisarts. En zijn vanuit huis of de werkplek te volgen. Groot voordeel is dat ze na een sessie gelijk weer verder kunnen met het helpen van patiënten.

Inmiddels zijn binnen Brijder 6 trainers gecertificeerd LOL-trainer. Deze trainers zijn in staat afwisselende en interactieve online trainingen te verzorgen. In de Live sessies is er veel ruimte voor het bespreken van ervaringen en casuïstiek. Maar ook voor aanvang en na een sessie worden de professionals uitgedaagd het geleerde te vertalen naar de praktijk middels huiswerk en praktijkopdrachten. En het leerplatform biedt de mogelijkheid tot het raadplegen van elkaars expertise, ook na de training!

 Lucertis en de Gemeente Rotterdam


Project details

Samen met Lucertis Kinder- en jeugdpsychiatrie ondersteunt Learning Connected de Gemeente Rotterdam in het EIF Project met betrekking tot GGZ Migrantenjeugd.

Samen hebben we de Online School Rotterdam opgezet waar training gegeven wordt op het gebied van vroegsignalering ggz- en lvb-problematiek bij migrantenjeugd en cultuursensitief handelen. Er zijn verschillende trainers opgeleid tot LOL-trainer die volledig online training geven aan professionals uit de wijkteams en wijknetwerken. Voor meer informatie over het EIF-project klik hier.

Ernie van der Weg, senior beleidsmedewerker Gemeente Rotterdam: “Wij zijn enthousiast over de online school. Het is vernieuwend. Het biedt ons als gemeente de mogelijkheid om op flexibele tijden en op maat professionals van wijkteam en wijknetwerk op te leiden. De trainers die de online de training verzorgen, komen van de jeugdhulporganisaties in Rotterdam. Daar maken we aparte afspraken mee.”

Bekijk de video hiernaast om een indruk te krijgen van een live online les in de Online School Rotterdam.

Learning Labs in het onderwijs

ROC Mondriaan wil voor haar studenten de mogelijkheid faciliteren om onderwijs te genieten op een niveau dat aansluit bij de wensen en mogelijkheden van deze tijd. Digitale vaardigheden en online leren zijn daarbij belangrijke speerpunten als het gaat om innovatie in het onderwijs. Niet gezien vanuit de techniek, maar juist de digitale mogelijkheden benutten om het onderwijs te verrijken en didactisch en pedagogisch op de juiste wijze inzetten.

Om dit te bereiken begeleidt Learning Connected docenten bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. Niet in de vorm van dagdelen training, maar laagdrempelig en op maat in de eigen lesomgeving passend bij de context van de docent en het niveau van de student. Belangrijk is om samen met de onderwijsgevenden een weg te bewandelen waar men kan ontdekken, leren en doen met het online en live online leren met nieuwe media.

Zo worden er uiteenlopende projecten opgezet, van het ontwikkelen van onderwijsapps, het implementeren van blended leerlijnen, de inzet van het smartboard, en het gebruiken van diverse online tools om de interactie in de klas te vergroten. Maar ook LOL is onderdeel van die onderwijsinnovatie. Verschillende docenten zijn opgeleid tot LOL-docent om via de Online School les te geven en begeleiding te bieden aan studenten, maar ook om experts uit de praktijk laagdrempelig te school binnen te halen.

Bekijk hieronder de video om een indruk te krijgen van LOL in het onderwijs.
Binnenkort beschikbaar

×